Secretele Daciei . De ce au disparut izvoarele istorice ? Cine ne ascunde istoria ?


Cateodata, cand incepi sa devii liber, adica atunci cand incepi sa pui la indoiala doctrina oficiala, anumite lucruri devin stranii si nu se leaga intre ele. Anumite teorii fundamentale cu caracter “sacru”, teorii invatate in scoala din primii ani, lucruri asupra carora orice indoiala este privita ca un sacrilegiu, incep incet, incet ,sa-si piarda fundamentele.

In mod normal, la inceput, crezi ca problema este la tine. Ca tu ai de fapt o intelegere deviant a  realitati. Daca intradevar incepi sa gandesti si cauti o rezolvare a acestor inadvertente, daca continui sa aprofundezi problema cautandu-ti propria gresala…ei atunci abia incepi sa vezi varful iceberg-ului, abia atunci castelul de carti de joc se distinge si mistificarile, minciunile si lucrurile ascunse incep sa scanteieze.

Pentru ca de fapt foarte putine informatii sunt cu adevarat ascunse, extreme de putine! Imensa lor majoritate sunt la vedere, libere, doar ca sunt “pierdute” in enorma masa a informatilor false si derutante, puse acolo special pentru a deraia o investigatie serioasa.Pentru ca daca vrei sa ascunzi cu adevarat un lucru …pune-l la vedere! Aseaza-l in mijlocul esafodajului, si inconjoara-l de falsuri si mistificari.

Epoca cand informatile secrete sau sensibile erau ascunse fizic, in spatele unor ziduri groase , a trecut de mult. Acum pentru acelasi scop se foloseste falsul, “nasul in urma straina”, tinte false si bineinteles, daca cineva chiar se apropie, pleiada de oamenii de stiinta oficiali, ii sar in cap, il ridiculizeaza si ii blocheaza accesul la marea masa a consumatorilor de istorie…

Un foarte bun exemplu, fara legatura cu restul articolului, este Sfinxul de la Gizeh, Egipt! Considerat a fi construit o data cu Marea Piramida, adica acum aproximativ  4500 de ani, s-a dovedit o mare problema pentru egiptologii fundamentalisti, atunci cand o echipa de geologi americani l-au studiat.In urma verificarilor,acestia au demonstrate ca Sfinxul   ERA DEJA CONSTRUIT IN URMA CU 12500 de ani.Motivul?! Se poate vedea ca  urmele de eroziune, de pe Sfinx, sunt provocate de …apa. Calculand timpul si cantitatea necesara pentru a se observa respectivele eroziunii, rezultatul a fost cel scris mai sus.

In momentul anuntului oficial, in cadrul unui congres mondial de geologie din Canada, toti au fost de accord cu rezultatele. Ce au spus egiptologii?! Au spus ca geologii nu stiu ce vorbesc si nu au experienta in arheologie.Si au mai spus ca acum 12500, conform cu lucrarile lor, nu avea cina sa faca Sfinxul…Umitor nu?! Adica o stiinta exacta ca geologia este contrazisa de o stiinta extreme de inexacta ca istoria.De prisos sa mai spun ca tot Egiptul este plin de astfel de exemple…

Dacia si dacii, un popor care nu au dezvoltat limbajul scris, nu aveau alfabet(conform cu teoriile oficiale), aveau in schimb cel mai evoluat calendar din Europa acelor vremuri.Adica matematica stiau, dar nu stiu sa scrie…fascinant.

Sarmizegetusa…nu era doar o cetate, asa cum invatam noi la scoala, ci un enorm complex de cetati si forturi. O Intreaga zona geografica a fost modificata pentru a crea o arie defensiva, pur si simplu,   enorma.Volumul de munca si volumul de roca dislocate, pentru a crea reteaua de forturi si drumuri din zona Sarmizegetusei, este de peste 10 ori mai mare decat intregul complex de la Gizeh. Iar Dacia nu avea o singura zona de asemenea amploare. Cu o metalurgie extreme de sofisticata si o religie peste vremurile respective, ni se spune totusi ca Dacia s-a latinizat extreme de repede si mare lucru din civilizatia si limba traca nu ar mai fi ramas.



In mod oficial din limba traca/daca au mai ramas in actualul lexic roman cam 160 de cuvinte de origine daca, iar din limba latina 596…Va las pe voi sa va ganditi la asta…Restul cuvintelor, din actual limba romana, sunt venite din …spatiu probabil ! Mai mult, cuvinte reprezentand activitati de baza ale dacilor sunt atribuite unor popoare care nu practicau respectivele activitati!Adica nu poti imprumuta cuvinte despre apicultura de la popoare nomade si care nu s-au ocupat niciodata cu apicultura. Si asta este pozitia oficiala a Academiei Romane!

Bine, bine, dar sunt asa multi tampiti in randurile Academiei si a istoricilor romani?! Probail ca sunt destui, totusi explicatia poate fi alta…

Unii vor intreba daca vreau sa sugerez ca ar exista o conspiratie creata pentru a ascunde…ce?! Nu stiu daca exista sau nu, asa ceva, eu doar prezint probe…asa ca sa mergem mai departe.

Dion din Prusa a scris o carte intitulata GETICA ori ISTORIA GETILOR, astazi pierduta.Din aceasta opera s-a inspirit si enciclopedistul Casiodor(490-575e.n.), de la curtea regelui Teodoric, din Italia, care a scris o mare istorie a gotilor, pierduta si ea. Nepotul lui Dion Chrysostomos, Dio Cassius Coceianus, a scris si el o GETICA, astazi de asemenea pierduta. Despre daci, insusi Imparatul Traian a scriso importanta lucrarece se va fi numit DACICA sau probabil DE BELLO DACICO. Din aceasta lucrare s-au pastrat doar cinci cuvinte, intr-o lucrare despre gramatica.

La razboaiele purtate de Traian in Dacia a participat si medical personal al acestuia T. Statilius Crito. El a scris o carte cu titlul GETICA, din care s-au pastrat doar cateva fragmente intr-un lexicon din a doua jumatate a secolului X. Deasemenea razboaiele dintre dacii si romanii au fost amplu prezentate de Appianus(100-170e.n.), unul din cei mai important istorici din secolul II, care a scris ISTORIA ROMEI, in 24 de carti. Cartea a XIII-a ,pierduta in intregime, se referea la luptele cu dacii. Din ISTORIA lui AmmianusMarcelinus s-a pierdut numai partea referitoare la Traianus.

 Iar aceste exemple nu sunt izolate. Multe alte fragmente din lucrarile istoricilor antici, privitoareexclusive la geto-daci, s-au pierdut definitiv. Conspiratie?! Probabil ca da, DAR nu ar fi normal ca aceasta negare a identitati nationale sa vina din afara, de la straini?! Paradoxal se pare ca tot acest curent de ascundere, cu disperare, a adevarului despre Dacia, vine din interior. Pentru ca imediat dupa pierderea razboiului cu Traian, se remarca o mascare din ce in ce mai agresiva a culturi, istoriei si spiritualitati dacice. Mijloacele ar fi fost la indemana. Nu trebuie uitat ca majoritatea dacilor au ramas in afara granitelor controlate de Roma, si chiar la Roma au fost generali si Imparati de origine daca ! Asadar ar fi avut acces la informatii si mijloacele sa o faca…

Misterul, pentru mine este MOTIVUL. De ce ar vrea un popor sa-si ascunda cu atat tenacitate istoria adevarata, sau mai clar ce pericol atat de mare a fost atunci si acum,  de aceasta mistificare este in continuare aparata cu dinti ?! Sau poate totul este doar o intelegere, din partea mea, eronata a faptelor… Doar Zalmoxis poate sti!

Autor : GeorgeGMT , rumaniamilitary.ro