Proiectele militare secrete ale lui Ceaușescu

Secretizarea abuzivă şi criminală practicată de autorităţi în dosarele Revoluţiei, a avut darul de a–i ascunde timp de 30 de ani, pe principalii responsabili ai masacrului din Decembrie 1989. Nu este încă foarte clar ce căutau trupele speciale sovietice în România, nici dacă au existat terorişti străini. Generalii Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac sunt singurii ţapi ispăşitori mai de vază, judecaţi, condamnaţi şi încarceraţi la Jilava pentru evenimentele Revoluţiei.

Doi octogenari sacrificaţi pentru imaginea Justiţiei române în străinătate, plini de afecţiuni, dar doldora de secrete. Confruntat cu realităţile închisorii, Stănculescu a început să vorbească despre proiectele clasificate secret de stat de regimul comunist.

Este vorba despre arme de distrugere în masă, rachete cu rază medie de acţiune purtătoare de focoase nucleare, iperită sau bruceloză. Mihai Chiţac unul dintre cei mai importanţi responsabili militari în aceste proiecte, nu a scos niciun cuvânt până acum. Secretele generalilor de la Jilava nu se referă la Revoluţie, ci la ceea ce se ascunde în spatele ei.

Deşi iniţial le-a dat cu tifla jurnaliştilor prea curioşi, în cele din urmă, Stănculescu s-a hotărât să dea frâu liber amintirilor. A început cu interviuri televizate din Spitalul Penitenciar Jilava, referitoare la traficul şi contrabanda cu armament din perioada comunistă.

Citește mai mult ....