Fenomene paranormale la peștera Polovragi

Fenomene paranormale se petrec la Peștera Polovragi, acolo unde a decedat mama Monicăi și Ramonei Gabor.

"Un bărbat din Piatra Neamţ susţine că a avut parte de fenomene inexplicabile, chiar paranormale, în peştera Polovragi. Numele său este Bogdan Panaitescu şi spune ca în timpul unei scurte vacanţe, pe data de 15.08.2015, a vizitat împreună cu fiica şi cu soţia sa peştera Polovragi, un loc despre care circulă multe legende, şi în care nu de puţine ori cei care l-au vizitat au trăit experienţe stranii”, a relatat ziarul Ceahlăul.

Turistul a făcut mai multe poze în interiorul peșterii, dar și în afara ei. Când a descărcat pozele în calculator, a observat niște lucruri neobișnuite: ”Nu-mi venea să cred ce văd. Mi-am chemat soţia şi fiica în faţa monitorului şi ne uitam unii la alţii rămaşi aproape fără cuvinte. Apoi am început să analizăm pe rând fiecare poză şi ne-am dat seama că ceva neobişnuit s-a petrecut. Mai multe poze nu corespundeau cu ce văzuserăm noi acolo“.Bărbatul a văzut că, în imagini, părul fiicei sale avea o altă culoare spre vârfuri, deși aceasta avea atunci doar 13 ani și nu se vopsise niciodată.

Într-o altă poză, de această dată cu soţia, se observă o urmă colorată pe centru şi umbre nefireşti ale pietrelor, ca şi cum sursa de lumină era foarte jos şi foarte puternică, deşi în peşteră lumina nu este deloc de intensitate mare şi, mai mult, sursele de lumină erau în stânga fotografului. De asemenea, picioarele femeii aveau o culoare vineţie, precum părul fiicei.

În altă poză a apărut o figură cu aspect umanoid, deşi Bogdan poate jura că atunci când a făcut poza aşa ceva nu exista acolo. Și într-o altă fotografie se poate vedea o stalagmită cu forma Sfintei Fecioare ca şi cum s-ar ruga. În dreptul mâinilor împreunate se vede un cerc roşu, care nu exista în momentul fotografierii, la fel ca şi chipul cu contur negru care apare în stânga pozei.