Fenomenii stranii la Izvoarele, Galati. „S-a crăpat tot dealul şi parcă zici că fierbe pământul”


Localnicii sunt în stare de alertă după ce un versant din partea de est a satului s-a crăpat şi a luat-o la vale. Oamenii se tem de ceea ce este mai rău, având în vedere că în zonă s-au întâmplat tot felul de fenomene ciudate în ultimii ani: sute de cutremure, inundaţii şi apă caldă în fântâni.

 Săteni din localitatea gălăţeană Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, au intrat din nou în panică după ce pe versantul unui deal din partea de est a aşezării au apărut , joi, crăpături foarte mari, iar pământul a aluat-o la vale. 

Sătenii sunt speriaţi deoarece în zona lor fenomenele ciudate s-au ţinut lanţ.

 Satul a fost inundat în 2013 de o viitură foarte puternică pe pârâul Suhu, după care, mai bine de un an de zile, localitatea a fost zguduită de sute de cutremure, în unele zilele fiind şi câte 20 de mişcări telurice în 24 de ore.

 În perioada cu cutremure, mai multe locuinţe au suferit daune şi au început să apară surpări de versanţii dinspre răsărit. 

De asemenea, s-a rapoarta creşterea temperaturii apelor din fântâni, existând suspiciună că ar fi vorma despre un fenomen de origine vulcanică, lucru neconfirmat de specialişti.



De fapt, specialiştii de la Institutul de Fizică a Pământului, care au au monitorizat zona cu echipamente speciale vreme de câteva luni, nu au putut furniza nicio explicaţie solidă pentru „roiul” de cutremure din 2014.

  Oficial, ar fi vorba despre alunecarea unor plăci tectonice minore, însă sătenii au acuzat vehement comania petrolieră care are exploataţii în zonă şi care, spun localnicii, ar folosi metode de extragere a ţiţeiului bazate pe injectarea de apă în zăcământ, ceea ce ar provoca alunecări tde teren subterane de mari dimensiuni. 

Alunecările de teren de joi vin după ce, în urmă cu câteva zile pe Suhu a fost din nou o viitură care a creat panică, iar cel mai alarmant lucru, în viziunea localnicilor din Izvoarele este că în zona unde dealul alunecă la vale se aud din când în când zgomote ciudate, cu ca şi cum ar ieşi aer sub presiune din pământ.  „S-a crăpat tot dealul şi parcă zici că fierbe pământul”, au declarat martorii oculari'.