Uriașul pietrificat din Corbii de Piatră.


    
România este o țară unde misterele și lucrurile inexplicabile există la tot pasul. Un asemenea loc, puțin mediatizat se află în Argeș, mai precis în satul numit Corbii de Piatră, unde un picior de uriaș stă nestingherit pietrificat într-o stâncă masivă.
 
Stânca imensă din gresie se regăsește în curtea Mamei Uţa, o săteancă pe numele de buletin Maria Vlădescu. Un fir de apă cade din înalt, sfărâmându-se într-o cascadă ce sclipeşte în soare. Peste tot, în jurul casei albastre a Mamei Uţa, casă care nu s-a schimbat de loc de un secol şi jumătate, zac bolovani uriaşi, cu forme stranii. Iarba dă să-i acopere, contururile lor se mistuie încet.
 
La câțiva metri de la sol se poate observa un picior de uriaș încastrat în gresie. Este atât de mare încât oricine îl privește realizează cât de mici sunt oamenii actuali.

Piciorul pietrificat se vede foarte bine, atât coapsa, cât și genunchiul ciclopului. Interesant este faptul că Mama Uța susține că în trecut întreg corpul gigantului se vedea în stânca de gresie, ochii, capul şi trunchiul uriaşului au căzut, de-a lungul timpului.



Cu toate acestea, niciodată, nimeni nu a fost interesat de uriașul pietrificat din Corbii de Piatră. Probabil că dacă arheologii ar fi cercetat cu atenție acest fenomen misterios ar fi descoperit numeroase lucruri interesante care să confirme legendele, care încă mai circulă prin zonă.

Poveștile străvechi susțin că aici, înainte de Potop, a existat o civilizație impresionantă de uriași. Uriașii au fost pedepsiți pentru păcatele lor și au fost șterși de pe fața pământului, doar unul singur a fost pietrificat pentru a le aduce oamenilor aminte de trecut.

Piatra căzută din cer

La Corbi, misterul te aşteaptă la tot pasul. Andrei Bacalu, celebrul jurnalist specializat în popularizare ştiinţifică, a descris recent cum, în anii 70, un dascăl din zonă, reparându-şi pivniţa, a găsit la temelie o piatră „de mărimea unei pâini negre, ţărăneşti”, de un cafeniu aproape negru, acoperită pe ambele părţi cu inscripţii – unele ideografice, înfăţişând corăbii, cai, lăncieri, altele scrise într-un alfabet necunoscut.



Departe de a fi un fals, piatra de la Corbi n-a putut fi descifrată, în ciuda eforturilor din epocă – a fost filmată, iar documentarul zace cine ştie pe unde, în arhivele TVR. Şi piatra stranie a intrat în pământ – nimeni nu ştie unde a ajuns.

Oricum, pe seama ei, anumiţi autori au construit o adevărată teorie, considerând-o „o piatră căzută din cer”, un meteor, la fel ca şi piatra neagră de la Kaaba, pe care oamenii au scrijelit imnuri sacre, cu 2 000 de ani înainte de Zamolxis!