Misterele Muntilor Retezat


În Munții Retezat sunt 50 de lacuri glaciare situate la o altitudine de 2000 de metri. Despre acești munți s-au scris multe lucruri, întâmplări misterioase, fenomene care nu pot fi explicate științific.
 
În anul 1991, mai mulți turiști care erau însoțiți de un salvamontist au văzut mai multe sfere luminoase care survolau munții.
 
Cei care au urcat spre Lacul Bucura au observat două structuri muntoase cu forma de piramidă și un lac glaciar între ele. Pasionații de ezoterism consideră această zonă plină de energie.

Se spune că Retezatul este locul de baștină al pelasgilor, strămoşii elenilor. Pelasgii au viețuit în timpul Potopului biblic.

Cel mai înalt vârf al Retezatului este Peleaga cu o înălțime de 2509 metri. În partea nordică a Retezatului se află cele mai multe ochiuri de apă glaciare a căror formare rămâne un mister.

Nicolae Densușeanu a fost primul cercetător român care a considerat că în Retezat s-au format primele popoare ale lumii. El considera că micile comunități ale gugulanilor sunt urmașii unui misterios popor. El argumenta această teorie prin particularitățile lingvistice stranii ale acestei comunități.


În lume există mici populații izolate care sunt urmașii primilor oameni de pe pământ. În acest sens el menționa comunitățile din Caucaz, gugulanii, bascii.

După evenimentele din anul 1991, când mai mulți turişti au observat pe cer sfere care survolau muntele, după câteva luni, mai mulți cercetători de la București au avut surpriza să fie martorii unor cutremure care se manifestau pe suprafețe mici.



După doi ani, mai mulți turiști au fost salvați din munți, într-o stare de panică și cu mâinile și fețele pline de sânge. Ei au povestit că în timp ce urcau pe munte, un nor gros a acoperit zona și au observat umanoizi care au ieșit din ceață. Turiștii s-au speriat și au fugit spre vale, rănindu-se în pietriș.

Ciobanii din zonă susțin că au văzut flăcări ieșind din munți, mai ales în luna august. Data de 4 august a fiecărui an este una specială. Vârful Gugu care este încărcat cu structuri megalitice dispare la anumite ore din noapte. Mai mult, au fost observate lumini care ies chiar din munte.

Nu știm dacă este întâmplător sau nu, faptul că Jules Verne, care era considerat o inteligență cosmică, și-a plasat acțiunea romanului Castelul din Carpați exact în zona vârfului Gugu, fără ca el să fi vizitat vreodată România.