Biserica fortificata din Viscri, printre cele mai frumoase din lume

00:03:00 by

Biserica fortificata din Viscri a fost inclusa de publicatia britanica The Telegraph intr-o colectie a celor mai atragatoare si unice in felul lor biserici sau capele din intreaga lume.

Selectia a fost facuta cu ocazia lansarii site-ului explorechurches.org, prin intermediul caruia britanicii sunt invitati sa viziteze cele mai fascinante lacasuri de cult, scrie The Telegraph.

Biserica din Viscri sta mandra alaturi de nume mari precum Sagrada Familia (Spania) sau King's College Chapel din Cambridge (Marea Britanie).

Biserica fortificata din Viscri a fost initial o capela, dar in secolul XVI a fost transformata intr-o biserica cu o nava. Este inconjurata de fortificatii inalte de 7 metri inca din secolul al XII-lea.Localitatea transilvaneana face parte din lista satelor romanesti cu biserici fortificate inscrisa la UNESCO. Intotdeauna micuta, localitatea inca mai gazduieste circa 500 de persoane, mai scrie publicatia citata.

Viscri a intrat in atentia britanicilor dupa ce printul Charles si-a cumparat aici o casa si a devenit sponsorul unei fundatii menite sa salveze satele sasesti.


Istorie Online

Incredibil.Online

Știri pe Turte