Blestemul Brancovenilor i-a ucis pe Ceausesti


Moartea violentă a soților Ceaușescu a născut multe legende. Una dintre ele este legată de un blestem, cel al Saftei Brâncoveanu, fiica Marelui Ban Tudorache Balș și soția Banului Grigore Basarab Brâncoveanu.
În anul 1835, Safta Brâncoveanu a semnat un contract pentru construirea unui spital lângă Biserica Brâncovenească din București. În anul 1838, spitalul a fost deschis bolnavilor.

Pentru a marca ctitoria, Safta a comandat o construcție în marmură, pe care a montat-o pe frontispiciul bisericii și se spune, că semnul conținea și un blestem la adresa celui care va îndrăzni să se atingă de construcție.
În anul 1984, Ceaușescu a dat ordin ca spitalul să fie demolat, din acesta rămânând doar piatra de pe frontispiciu. Conform muzeografilor, textul conținea un blestem adresat celui care va distruge clădirea.



Acesta va muri într-o zi de sărbătoare, omorât de neamul său. Inscripția se află și astăzi la Curtea Veche din București.

Textul conține următoarea frază. Se face acest spital pentru săraci și de moarte năprasnică, în zi de Crăciun, să moară cel care se va atinge de acest spital.

Se spune că cele 28 de biserici dărâmate din ordinul lui Ceaușescu au fost construite în baza unor acte oficiale, care se încheiau cu un blestem.


Blestemele erau o modalitate prin care erau speriați cei care ar fi dorit să încalce regulile. În anul 1813, în timpul domniei lui Caragea Vodă este construit un cimitir în zona Casei Poporului, unde au fost îngropați mii de morți a căror cauză a fost ciuma.

Zona se numea Cimitirul Ciumaților și în actul de construcție al cimitirului era scris că timp de 500 de ani să nu se umble la aceste morminte. Se spune că blestemul ciumaților a acționat.

Nu ştim cât adevăr, coincidență sunt în cele prezentate mai sus. Inscripția de pe frontispiciul Spitalului Brâncovenesc trebuie să ne dea de gândit și celor care nu credem în blesteme. Este o coincidență prea mare, sau poate că blestemul a funcționat..bzi.ro