OZN-uri in Bozioru, Buzau.




 
Diana Gavrilă este licenţiată în istorie şi s-a născut în comuna Colţi în apropiere de zona Bozioru-Ulmet, judeţul Buzău.
 
Zona este deja celebră pentru povestirile cercetătorului în domeniul paranormalului Vasile Rudan făcute în anii 80. De câţiva ani, cercetătoarea a făcut pasiune pentru istoria locului în care îşi fac apariţia nave spaţiale extraterestre.

În urma cercetărilor pe care le-a făcut de peste 20 de ani în tradiţia orală a zonei, Diana Gavrilă spune că a ajuns la nişte date cel puţin şocante care ar confirma existenţa unui adevărat muzeu de paleoastronautică în aer liber, scrie stiridebuzau.ro. Pe creasta unui deal din comuna buzoiană Bozioru există o formaţiune stâncoasă extrem de stranie, compusă din pietre rotunde, în formă de OZN.

Localnicii dar şi primii geografi care au rămas şocaţi când au luat contact contact cu aceste stânci pe le-au numit Babele de la Ulmet, pentru că seamănă izbitor cu cele din Masivul Bucegi. În zona Bozioru circulă numeroase legende despre o veche populaţie de uriaşi, cum că aici ar fi existat Țara Luanei care era populată de extratereştri şi chiar relatări despre dispariţii misterioase.

„Nu afirm că Buzăul a fost dintotdeauna un aeroport al extratereştrilor dar până şi legenda Ţării Luanei invocă astfel de prezenţe neobinuit de stranii. În teren se poate proba acest aspect făcând o vizită în zona Ulmet- Bozioru unde pe culmea din spatele satului se profiliează forme ciudate care seamănă cu OZN-uri pietrificate„, a explicat Diana Gavrilă.

Poveştile cu extratereştri au apărut in anii 80 după ce ar fi avut loc dispariţii stranii ale unor străini care au fost învăluiţi într-o ceaţă albăstruie. Oamenii cred că străinii au fost pedepsiţi după ce au cutezat să pună piciorul în tainicele ţinuturi ale luanilor.

Fenomenul OZN studiat încă din anii 70 de un celebru pilot buzoian poate cel mai celebru ufolog pe care l-a avut vreodată Buzăul a fost regretatul pilot de vânătoare Doru Davidovici, un susţinător fervent al Paleoastronauticii şi al OZN-urilor. El trata în cartea sa Lumi Galactice o serie de teorii asupra existenței și implicațiilor civilizațiilor extraterestre în lumea terestră.



„Este greu sa descifrezi logica unor civilizatii terestre anterioare, chiar daca exista numitorul comun al aceleiasi planete; cum sa patrundem logica unor semeni veniti absolut dinafara?

Poate suntem inconjurati, ne impiedicam literalmente de urme, semne, mesaje lasate de cei veniti de departe – atat doar ca nu stim sa le recunoastem. Poate – spun unii – noi insine suntem un asemenea mesaj.

Si atunci cand am pus mana, in sfarsit, pe o urma tulburatoare, nu stim sa o interpretam cum trebuie, pentru ca nu putem deosebi partea de intreg” scria în cartea sa „Lumi Galactice”, regretatul Doru Davidovici.

 Doru Davidovici a observat cu proprii lui ochi evoluţia complicată a unui OZN undeva la sud de Bucureşti, observaţie confirmată şi de staţiile radar din zonă.