Sfantul Ilie, extratrestru ?

Nu uitati sa distribuiti materialele care va plac, contribuiti astfel la mentinerea in viata a acestui site. Va multumim !
Sf. Ilie a fost menit din pruncie să stăpânească focul. La nașterea lui, nu mama a fost prima cea care l-a înfășat și l-a hrănit, ci îngerii trimiși de Dumnezeu, care i-au învelit trupul în haină de foc și i-au dat să mănânce flăcări de aur. Venirea pe lume a Sf. Ilie a fost un miracol, iar preoții care au aflat de nașterea sa au interpretat-o drept un semn profetic al vremurilor mesianice care aveau să vină.

Cu 800 de ani înainte de Iisus, Ilie Tesviteanul era unul dintre cei mai importanți mesageri ai Domnului pe pământ. El a fost ales să meargă la curtea regelui Ahab, în Samaria, și să îl avertizeze că Dumnezeu va trimite o secetă cumplită asupra pământurilor sale, dacă nu se întoarce la credința cea dreaptă. Regele Ahab (ca. 873 – 852 î.Hr.), se căsătorise cu o prințesă feniciană, Izabela, care impusese poporului evreu credința sa politeistă în zeii Baal și Iștar, prigonindu-i cu moartea pe cei care se rugau la un singur Dumnezeu. Pedeapsa divină avea să vină, nu sub formă de potop și nici de foc, ci sub formă de secetă, arzând pământul trei ani la rând, omorând animalele și răspândind bolile printre oamenii înfometați și slăbiți.

Stăpânea puterea focului

Sf. Ilie fusese ales să ducă mesajul Domnului necredincioșilor și tot el avea să îi izbăvească de urgie. Cu sute de ani înaintea lui Hristos, el este cel care se îndreptă spre casa unei femei păgâne și înfăptuiește aici cea mai mare minune dumnezeiască: îl readuce din morți pe fiul gazdei sale, doborât de boală. Apoi binecuvântează covata cu făină și ulciorul cu ulei, să nu se termine câtă vreme avea să țină seceta. La fel ca Iisus mai târziu, el a ales anume o femeie fără credință pentru a-i arăta puterea lui Dumnezeu, profețind miracolele pe care avea să le aducă Mesia. 

Iar când a invocat puterea Domnului să sporească făina din cămara femeii, el a proorocit gestul miraculos al lui Hristos care a înmulțit pâinile și peștii în deșert. În cele din urmă, Ilie s-a întors la regele Ahab și i-a provocat pe cei 850 de preoți ai lui Baal să dovedească puterea zeilor lor. Degeaba au încercat aceștia să coboare focul din ceruri pentru a mistui animalele de sacrificiu, pentru că ritualurile lor păgâne nu au avut niciun rezultat. În schimb, prin voința lui Dumnezeu, Sf. Ilie a invocat focul și a distrus altarul păgân, apoi a îndemnat mulțimea să îi prigonească pe cei care se închinau altor zei.

Miracolele din viața Sf. Ilie ar putea fi de natură extraterestră

Pe malul râului Iordan, locul din care Sf. Ilie a plecat spre ceruri este marcat printr-un mozaic din piatră sfințit.



Focul a fost marea putere a Sf. Ilie, o putere de natură divină, care i-a fost dăruită chiar de la naștere. S-a născut înfășurat în haine de foc și a plecat de pe pământ într-un car de foc, înălțându-se în Împărăția lui Dumnezeu. Minunea a fost văzută de un singur om, de ucenicul său care îl însoțea în toate călătoriile sale, și s-a petrecut în apropiere de apa Iordanului, aproape de locul în care, peste câteva sute de ani, Iisus avea să vină pentru a primi botezul. 

Conform scrierilor din Vechiul Testament, Ilie nu a cunoscut moartea, ci a primit viața veșnică și se va întoarce pe pământ ca să anunțe cea de a doua venire a lui Iisus. A fost singurul prooroc din vechime care a primit o astfel de onoare și care a zburat spre cer cu un car cuprins de flăcări. Din punct de vedere al credinței creștine, acesta este un miracol. Dar caracterul unic al poveștii biblice i-a făcut pe unii cercetători să se întrebe dacă nu cumva Ilie a fost martorul și protagonistul unor evenimente cu iz fantastic. Întâlnirea sa cu îngerii poate fi interpretată drept o întâlnire cu ființe extratereste. Iar plecarea sa de pe pământ într-un vehicol cuprins de flăcări ar putea fi comparată cu decolarea navetelor spațiale de azi, care lasă în urma lor dâre groase de foc și de fum.

Biblia păstrează multe mistere fantastice

În literatura antică, se păstrează o altă poveste despre un personaj contemporan cu Sf. Ilie, care a fost purtat și el de un car de foc la cer. Este vorba despre tânărul Aristeas, despre care povestea Strabo, profesorul lui Homer. Spre deosebire de Ilie, Aristeas s-a întors acasă și a povestit celorlalți ceea ce a văzut. Legenda spune că el ar fi călătorit pe o altă stea, unde conducătorul era Zeul Luminii, iar locuitorii semănau cu ciclopii. 

Potrivit ufologilor, și în Bibie sunt menționate călătoriile interstelare. Iezechiel descria obiecte sub formă de roată care porneau spre cer. El a văzut venind spre sine un ”cerc de foc, care răspândea în jur o lumină strălucitoare, în mijlocul căreia lucea o aramă lustruită care ieșdea din mijlocul focului. Tot în mijloc se vedeau patru făpturi vii a căror înfățișare avea o asemănare omenească” (Ezechiel 1, 4 -5). În scrierile lui Moise, David, Matei sau în A doua Carte a Regilor, sunt menționate care învăluite de nori în care apăreau fie îngerii, fie Dumnezeu însuși.

 Plecarea lui Ilie la ceruri, într-un car de foc luat pe sus de un vârtej puternic, va rămâne întotdeauna un mister pentru cei care încearcă să descifreze tainele ascunse în spatele poveștilor biblice.