Asteptam un cutremur puternic in 2015 ? Chinezii spun ca da.

Nu uitati sa distribuiti materialele care va plac, contribuiti astfel la mentinerea in viata a acestui site. Va multumim !
Cercetătorii chinezi au înființat opt centre de observare a animalelor. Conform cercetătorilor chinezi, animalele au reușit cu succes, prin manifestările lor, să atenționeze producerea unor cutremure în China.

Este de notorietate cazul, în care un oraș întreg a fost evacuat, cu câteva ore înainte de a se produce un cutremur, care a avut magnitudinea de 6,5 pe scara Richter, grație comportamentului unor animale. Cele opt centre au în dotare peste 2000 de pui, 200 de porci, și bazine pline cu pești.

Conform specialiștilor chinezi, animalele sunt stresate, înaintea producerii unui cutremur cu magnitudine mare, devin agitate și foarte nervoase. Seismologii europeni sunt și ei în alertă. Cutremure puternice se vor produce, în special, în sudul și estul Europei, în următoarele luni ale anului.

În cadrul proiectului Share, seismologii francezi, Universitatea Grenoble, au realizat o hartă a Europei cu zonele care sunt expuse la cutremure cu magnitudine ridicată. Europa este așezată la întretăierea plăcilor tectonice africană cu cea euroasiatică. Pericolul cel mai mare este în Grecia, Turcia, Peninsula Balcanică și România.

Această hartă s-a realizat ca urmare a modificării scoarței terestre. Observația s-a realizat cu ajutorul sateliților și a aparaturii subacvatice. Și în SUA există o stare de îngrijorare maximă. Începând cu 24 martie, în statul Idaho, s-au produs peste 100 de cutremure, care au avut magnitudinea de până la 5 pe scara Richter.



Seismologii americani au înregistrat modificări majore ale câmpului magnetic, pe coasta de vest a SUA. Ne putem aștepta la un cutremur major, în această zonă, au declarat experții americani. O altă teamă a specialiștilor americani este cea legată de producerea unui cutremur major în Japonia. Conform acestora, populația Japoniei ar fi decimată ca urmare a unui accident nuclear, care se va întâmpla la centrala nucleară de la Fukushima, urmarea unui cutremur.

Americanii consideră că va fi afectată toată zona de vest a Americii. Se va produce un dezastru ecologic în apele oceanului. Populația ar trebui să fie evacuată din aceste zone calamitate. Centrala de la Fukushima este într-o situație terifiantă, în sensul că nu va mai rezista la un cutremur major.

La ultimul cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter, cel de al patrulea reactor al centralei a fost avariat. În anul 2014, japonezii au avut de efectuat o operațiune extrem de periculoasă. Extragerea a 400 de tone de combustibil uzat, din acest reactor.

Înaintea producerii unui seism, animalele au un comportament ciudat. S-a lansat ipoteza că animalele au un al șaselea simț. Nu toți oamenii de știință sunt de acord cu ea, totuși trebuie să recunoaștem că animalele simt producerea unui cutremur. În topul animalelor care au un sistem senzorial foarte bine dezvoltat sunt pisicile și câinii. Ei pot percepe vibrații infime.

 Cu o oră înainte să se producă cutremurul din 4 martie 1977, România, țăranii au remarcat faptul că porcii, vacile și găinile aveau o stare de agitație și încercau să scape din locurile unde erau închise. Vacile împingeau cu forță în pereți și în uși.

Conform spuselor unui muncitor care lucra la un ocol silvic, din Moldova, animalele sălbatice din pădure, părăsiseră zona, cu două ore înainte de producerea cutremurului. Marie Claude Bomsel, cercetător, susține că omul și-a pierdut capacitatea de a supraviețui. Omul are cinci simțuri primare. Vederea este excelentă, auzul este bun, mirosul mediocru, simțul tactil este excelent și gustul corect.


Un câine are mirosul de 15000 de ori mai dezvoltat, față de cel al omului. Dacă pescarii ar fi observat că peștii înoată în sens invers, cu câteva ore înainte de a se produce tsunami-ul din 2004, multe vieți ar fi fost salvate.