Paranormal in Hunedoara, OZN-uri si Porti spre alte lumi


Judeţul Hunedoara a devenit un reper pentru amatorii de fenomene paranormale. Locuri din Munţii Retezat, Mănăstirea Prislop, Sarmizegetusa Regia, Săcărâmb sau Lacul Cinciş au adunat de-a lungul timpului numeroase mărturii despre apariţii ale unor OZN-uri, despre porţi, fantome şi miracole puse pe seama unor acţiuni divine. 

Câteva locuri istorice din judeţul Hunedoara au ajuns cunoscute în lume pentru fenomenele ciudate care au fost semnalate de cei care le-au vizitat. Un astfel de loc este Săcărâmbul, satul din Munţii Metaliferi înfiinţat în zona uneia dintre cele mai mari exploatări aurifere şi de metale rare din Europa ultimelor secole.

 Săcărâmbul este înconjurat de o pădure stranie, „pădurea de argint” cum îi spun localnicii, un loc care a devenit în ultimii ani tot mai căutat de pasionaţii de ezoterism şi de mistere. Alexandru Tokar, autor al monografiei Săcărâmbului şi preşedinte al  ONG-ului „Societatea europenană pentru tehnică radiantă şi armonie spirituală“, susţine că pădurea şi împrejurimile ei au fost „vizitate” de OZN-uri, mai multe apariţii misterioase fiind înregistrate de-a lungul timpului aici

. „Întreg Săcărâmbul, nu doar «pădurea de argint», reprezintă un centru energetic foarte puternic. O explicaţie este faptul că aşezarea se află în centrul unui vechi con vulcanic care a avut altitudinea de 3.300 de metri“, spune Alexandru Tokar.

 Unii dintre cei care au petrecut mai multe ore în pădure, afirma hunedoreanul, au avut revelaţii şi au trăit experienţe paranormale, cum este cea a simţirii prezenţei unor spirite. 

Sferele luminoase din Retezat 

Mărturii despre apariţii ale unor OZN-uri au fost semnalate şi în Masivul Retezat. Unul dintre primele evenimente stranii înregistrate în Retezat a fost făcut public în luna august a anului 1991, în vremea în care un avion IL-18, cu nouă oameni la bord, s-a prăbuşit în apropiere vârfului Custura, fără a lăsa supravieţuitori. Ancheta oficială a tragediei petrecute în seara de 13 august 1991 a stabilit că piloţii avionului s-au abătut de la traseul spre Timişoara şi au interpretat eronat comenzile turnului de control, prăbuşind avionul în munţi. 

O coincidenţă stranie a făcut ca în dimineaţa următoare, când lumea încă nu aflase de dezastrul din munţi, în paginile ziarului local Zori Noi din Petroşani să apară un reportaj despre apariţii extraterestre semnalate în Retezat, chiar în zona unde a avut loc tragedia. Jurnaliştii arătau că în noaptea de 4 august 1991 şapte persoane, turişti şi salvamontişti, au văzut o formaţiune asemănătoare unui OZN, deasupra Retezatului. 

Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, relata salvamontistul Gheorghe Resiga, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă. „Lumina, a cărei traiectorie iniţială era liniară, a început să se deplaseze în zigzag, iar viteza ei a crescut. Era limpede că nu putea fi vorba de un om. Lumina, de culoare roşie, s-a apropiat până la câteva zeci de metri. Se vedeau apoi o multitudine de puncte luminoase verzi, albastre, turcoaz – această era culoarea dominantă – dar şi galben-roşiatice şi roz. Ele au luat mai întâi forma unui ovoid, situat în partea de sus dreapta a Văii, care s-a transformat într-un cilindru bine conturat. Au urmat un paralelipiped cu toate laturile luminate, un triunghi şi o... inimă uriaşă”, a fost mărturia citată de scriitorul Ion Hobana, potrivit volumului Observatori credibili, relatari incredibile (2001, Polirom).



 Nebuloasa de pe Lacul Cinciş 

Nici Lacul Cinciş nu ar fi fost ocolit de apariţii stranii. Despre una dintre ele a relatat un utilizator al formului RUFOn, dedicat amatorilor de fenomene OZN. „Am ajuns pe la ora 20:00 împreună cu tatăl meu şi ne-am poziţionat pe malul cu şoseaua, în zona cunoscută de localnici, dar mai ales de pescari, cu numele de „la pruni”. Pe malul opus, numit popular, „pe Tătăuş” se întinde o pădure. În jurul orei 23:30, am observat împreună cu tatăl meu un cerc luminos de diametru relativ mare, care s-a înălţat deasupra pădurii şi a rămas mult timp nemişcat, aproximativ o oră, după care a dispărut. În prima fază am crezut că a luat foc pădurea, după care ne-am dat seama că e un cerc „de foc" care s-a delimitat de lizieră. Sunt convins că am văzut un OZN sau un fenomen al naturii foarte ciudat, pe care nu l-am mai semnalat de atunci niciodată în zona respectivă”, relata unul dintre utilizatorii formului. 

Paranormalul de la Prislop 

Mărturiile despre fenomenele stranii petrecute la Mănăstirea Prislop sunt numeroase. Unele vorbesc despre personaje divine care şi-au făcut simţită prezenţa, altele semnalează apariţii diafane, iar mulţi dintre cei care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca susţin că locul este încărcat de energie pozitivă. Atât de mare este intensitatea ei, spun unii dintre pelerini, încât aşezământul din Ţara Haţegului este privit ca un loc al alinării durerilor, al „rugăciunilor care ajung mai repede la Cer” şi chiar unul unde s-au petrecut miracole. „O energie pozitivă, momente de linişte şi uşurare luăm cu noi acasă, de acolo, de la mormânt, din acest loc plin de magnetism”, povesteşte Anca Vlad, una dintre vizitatoarele mănăstirii, potrivit revistei religioase Porunca Iubirii.

 Porţi spre alte lumi 

Sarmizegetusa Regia a fost de-a lungul ultimilor ani un loc favorit al pasionaţilor de fenomene cereşti. În timpul eclipsei din 1999, aproape 400 de oameni au urcat în aşezarea antică, unii crezând că din incinta sacră se vor deschide poraluri către alte lumi. În alte locuri, din cauza norilor, fenomenul ceresc nu a putut fi observat, în schimb, din Sarmizegetusa Regia eclipsa a putut fi văzută clar. Vizitatorii exotici ai fostei capitale dacice sunt atraşi de misterele templelor antice de unde se presupune că dacii făceau observaţii astronomice. Soarele de andezit, un fost altar unde aveau loc sacrificii, a ajuns să fie considerat o poartă către alte lumi spirituale, pe care vizitatorii se aşezau pentru a se încărca de energie. „Am simţit foarte clar că deasupra discului de piatră era un tub ascendent luminos pe care eu l-am perceput atunci precum o poartă care se deschide. Şi acolo, în interiorul acelui tub, erau valabile cu totul alt fel de legi ale timpului şi ale spaţiului, totul era complet diferit de tot ceea ce ştiam sau am simţit eu vreodată”, relata Horia, un yoghin, adept al MISA, pe pagina de internet yogaestoteric.



Apreciaza articolul