Puterile magice ale verighetei

Nu uitati sa distribuiti materialele care va plac, contribuiti astfel la mentinerea in viata a acestui site. Va multumim !
Simbolul sacru al căsătoriei, sfințită în biserică și strâns legată de inima îndrăgostiților, verigheta a fost considerată încă din Evul Mediu un inel cu puteri magice benefice, fiind folosită în diverse ritualuri neobișnuite.

Verigheta constituie încă, pentru multe cupluri căsătorite, bunul lor cel mai de preț. Pierderea sau ruperea ei nu este o simplă pagubă, ci un avertisment de rău augur, un semn al destinului că mariajul se poate destrăma sau că soțul ar putea muri în viitorul apropiat. Există credința că, după ce preotul a sfințit verigheta și ți-a pus-o pe deget, nu trebuie să o mai dai jos niciodată, pentru că ea îți protejează dragostea și căsnicia. Cu toate acestea, există câteva situații în care femeile din trecut își scoteau verigheta de pe deget pentru a o folosi în diverse ritualuri de dragoste și sănătate.

Viitorul căsniciei și verigheta

O superstiție veche le învață pe mirese ca, în ziua nunții, să își privească pe furiș mirele prin gaura verighetei și să spună: ”așa cum te văd acum, să nu îmi scapi niciodată din ochi!” În momentele de cumpănă din căsnicie, aruncă verigheta într-o ulcică nouă de lut plină cu apă și urmărește cu atenție cât de mult se tulbură apa. Dacă suprafața apei se încrețește ușor, dar reușești să vezi clar verigheta pe fundul oalei, înseamnă că relația voastră are un viitor și veți depăși neînțelegerile din prezent.



 Dar, dacă apa se tulbură și imaginea verighetei este neclară, viitorul vostru este nesigur și ar trebui să faceți eforturi mari să vă împăcați și să reaprindeți pasiunea dintre voi. În vise, dacă poți vedea verigheta întreagă și strălucitoare, înseamnă că mariajul tău va fi lipsit de probleme. Dar, dacă verigheta ți se arată în vis ruptă, pătată sau pierdută pe jos, te poți aștepta la vești proaste din partea soțului tău.

Ritualuri de alinare

Verigheta de aur sau din argint, împreună cu un fir de busuioc înmuiat în apă sfințită de la biserică, poate fi folosită în ritualurile de vindecare. Se spune că busuiocul și verigheta alungă durerile, fie ele de stomac sau de dinți, și că grăbește vindecarea rănilor. Verigheta se mai folosea să ajute și la alinarea durerilor unui copil. Mama se ruga pentru sănătatea lui și atingea cu verigheta locul dureros, după ce o trecea prin fața unei icoane a Maicii Domnului.