Viata amoroasa a Elenei Ceausescu

Nu uitati sa distribuiti materialele care va plac, contribuiti astfel la mentinerea in viata a acestui site. Va multumim !
Elena Ceauşescu a avut şi alţi iubiţi, în afara căsniciei sale cu Nicolae Ceauşescu. Cu doi dintre aceştia a trăit poveştile de iubire înainte de a se căsători cu cel ce avea să devină dictatorul comunist al României, în timp ce alţii i-au fost amanţi în perioada în care formau cuplul prezidenţial. Toate aceste erau subiecte tabu chiar şi pentru reprezentanţii fostei securităţi şi au devenit publice abia după Revoluţie. 

 După evenimentele din 1989, istoricii şi nu numai au început să se „aplece” şi asupra vieţii intime a soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Fosta primă doamnă a ţării ar fi avut o viaţă amoroasă destul de înfierbântată, dacă ar fi să dăm crezare listei de amanţi care circulă în spaţiul public.  

 Astfel, prima iubire a Elenei Ceauşescu a fost tatăl naistului Gheorghe Zamfir, tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petreşti. Relaţia dintre cei doi a fost de scurtă durată, pentru că bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar fostul iubit nu a mai dorit-o. 

   Relaţia cu fratele dictatorului Nicolae Ceauşescu 

  Aceasta a rămas, totuşi, în Bucureşti s-a înscris şi a început să activeze în Partidul Comunist, perioada în care l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu. La Bucureşti, primul pe lista de cuceriri se pare că a fost Marin Ceauşescu, fratele dictatorului. Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea acestuia în armată. Mihaela Ceauşescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena după moartea soţilor Ceauşescu în decembrie 1989, a descris în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig“ relaţia dintre Elena şi tatăl său: „tanti Lenuţa avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae şi cu care chiar flirtase o scurtă perioadă... Aşa ziceau gurile rele din familie şi îi mai reproşa şi mama la necaz lui tata, dar aşa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu' , ţara de la urgie?!»”. 

  Povestea de dragoste cu medicul Schechter 



  În anul 1939, în perioada cât viitorul dictator era la închisoare, Elena a „profitat” şi a avut o relaţie cu un soldat neamţ. Cea mai lungă şi mai „intensă” poveste de iubire a fost cea cu doctorul Abraham Schechter. Acesta a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu   „Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, povesteşte fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie“.  

 Inevitabil, medicul a intrat şi în atenţia Securităţii, mai ales după ce Nicolae Ceauşescu a ajuns la vârful Partidului Comunist. Abraham Schechter a murit în condiţii suspecte în anul 1973. Varianta oficială este că s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dar există suspiciuni că medicul ar fi fost aruncat de persoane care au rămas necunoscute. Despre Schechter au afirmaţii că ar fi fost şi agent al serviciului de informaţii din Israel, Mosad. După sinucidere a fost „găsit” şi un bilet de adio, din care rezulta că medicul s-a aruncat de pe spital pentru că avea probleme cu soţia, care era foarte bolnavă.  

Fizicianul Ioan Ursu şi generalul Atanasie Stăculescu 

  Pe lista amanţilor Elenei Ceauşescu s-a aflat şi Eftimie Iliescu, ilegalist comunist şi unchiul lui Ion Iliescu, dar iubirea dintre cei doi nu ar fi rezistat mult. Potrivit unui aghiotant al lui Nicolae Ceauşescu, Elena s-a iubit şi cu un fizician, Ioan Ursu , care era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste.   Ioan Ursu era mâna dreaptă a Elenei Ceauşescu în domeniul cercetărilor ştiinţifice „savante”. „La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, mărturisea fostul aghiotant, Nicolae Stan, într-un interviu publicat în urmă cu câţiva ani.  

  O iubire interzisă ar fi trăit Elena şi alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu. Acesta era unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Ceauşescu şi preferatul Elenei. Stănculescu a negat, însă, orice legătură amoroasă cu soţia dictatorului. Aghiotanţii cuplului prezidenţial afirmă, însă, că Stănculescu îi prezenta personal Elenei planurile de cercetare ştiinţifică ”îndelung, cam prea des şi totdeauna între patru ochi”.

adevarul.ro