Bizarele aparitii paranormale de la Cetatea Ardud (FOTO)


Cetatea din Ardud a fost construită spre finele secolului al XV-lea,  de către Bartolomeu Dragfi, înainte ca acesta să devină voievod al Transilvaniei. Unii istorici sunt de părere că în locul cu pricina se afla o fostă cetate dacică.  Printre proprietarii ulteriori  s-au aflat și Karoly Laszlo, care a transformat construcția într-o cetate- castel, dar și principele Francisc Rakoczi al II-lea. 

Se spune că, pentru a-i putea lua prin surprindere pe inamicii care îndrăzneau să pună la cale vreun atac,   Francisc Rakoczi al II-lea a construit în subteran o pivniță cu trei ieșiri.  Fiica acestuia  nu a putut păstra secretul, spunându-i despre existența pivniței chiar unui ofițer austriac, pe care armata îl trimisese pentru a o seduce pe tânără.  

 Potrivit legendelor, chiar dacă a reușit să scape teafăr și nevătămat după ce austriecii au încercat să-l prindă, principele și-a blestemat fiica. Se spune că spiritul acesteia încă bântuie prin pivnițele întunecate ale vechii cetăți. De asemenea, în subteran există și un tunel secret care face legătura între cetatea Arud și Castelul Carei, potrivit scriitorului Felician Pop.

De-a lungul timpului, mai mulți oameni care au intrat în pivnițele și tunelurile fostei cetăți au spus că au auzit sunete bizare. Alții au realizat câteva fotografii stranii.  Este și cazul unui angajat al Primăriei Aiud. După ce a descărcat fotografiile în calculator, acesta a remarcat un aspect care i-a dat fiori.



Anul trecut, un alt bărbat  a surprins o imagine bizară, cu telefonul mobil. “Nu era nimeni în tunel, dar totuși asta a apărut în poză”, a spus acesta.



Un alt tânăr a surprins două lumini bizare pe cer, tot la Ardud.