Unelte dacice descoperite la Sarmizegetusa

Nu uitati sa distribuiti materialele care va plac, contribuiti astfel la mentinerea in viata a acestui site. Va multumim !
Peste 20 de obiecte antice de fierărie au fost găsite de jandarmi în apropiere de Sarmizegetusa Regia. Piesele au fost predate autorităţilor locale şi vor fi expertizate de specialiştii din cadrul Direcţiei de Cultură a judeţului Hunedoara.

 Jandarmii hunedoreni au predat Primăriei Orăştioara de Sus 23 de obiecte din metal, de interes arheologic, descoperite întâmplător în apropiere de Sarmizegetusa Regia. 

"Obiectele au fost descoperite de jandarmii montani aflaţi în misiune, în zona cetăţilor dacice din munţii Orăştiei. Obiectele se aflau la vedere, pe suprafaţa solului sau parţial în sol, în zona Drumului Dacic - Valea Albă. În zona respectivă nu existau urme de săpături. Cel mai probabil, piesele metalice au ieşit la suprafaţă ca urmare a eroziunii solului în urma fenomenelor naturale", a informat Andrada Pop, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara. 



„Piesele au fost aduse la sediul Primăriei Orăştioara de Sus, au fost inventariate şi predate Direcţiei Judeţene de Cultură”, a informat primarul comunei Orăştioara de Sus, Vasile Inăşescu.