Ce trebuie sa faci la nunta ca sa ai noroc

Odinioară, părinţii se ocupau de organizarea nunţii, tocmai pentru a fi siguri că tradiţiile se respectă cu sfinţenie. Azi, tinerii pregătesc totul, eventual printr-o firmă de organizări evenimente, pentru a evita obiceiurile. Chiar dacă ai ales să spui „da” în balon, sărind cu parașuta, în vârf de munte sau pe malul mării, e bine să mai ții cont și de superstițiile din folclor.

Superstițiile rămân la loc de cinste

Se crede că aduce noroc să vezi un coşar în ziua nunţii, miei, păianjeni, pisici negre sau curcubeul. Dar, dacă vezi un călugăr, o măcuţă, un porc, o şopârlă sau auzi un croncănit de cioară e semn rău. Pentru ca ginerică să nu-și înșele soția, nuntașii nu trebuie să vorbească despre căsătorie după apus. Nu e bine să te căsătorești de ziua ta sau după asfințit. Dacă-ți iscălești numele pe talpa pantofului miresei, te căsătorești curând. Dacă mireasa scapă buchetul din mână, se va despărţi. Dacă mirele scapă verigheta în biserică sau preotul scapă pirostriile, atunci căsnicia e blestemată. De se va stinge o lumânare în timpul slujbei, mirii vor fi nefericiţi. Primul care adoarme în noaptea nunţii va muri primul.

Verighetele nu trebuie să fie făcute din aur combinat, pentru că înseamnă despărţire. Orice model cu dungi perpendiculare pe verighetă aduce ghinion. Pe de altă parte, se crede că e de bine să plouă în ziua nunții, căci e semn de belșug, însă e de preferat să iasă și soarele, ca să apară curcubeul, în semn de noroc și prosperitate. Semne bune pentru miri sunt și pisica neagră, și coșarul, dacă le ies în cale. Totuși, dacă ții neapărat să te cununi la o biserică sau mânăstire cu cimitir, ai grijă să nu-ți apară în fața ochilor un mormânt deschis, un călugăr sau vreo măicuță. E posibil să rămâi văduvă înainte de vreme. Tot din același motiv e de evitat să apari singură în pozele în care ești îmbrăcată mireasă. Foarte important este să afli din vreme și dacă nașa este sau nu însărcinată. Dacă e gravidă la nuntă, vei avea o căsnicie grea. Se spune că nunțile făcute în ani bisecți sunt încărcate de ghinioane.



Ai grijă ce pui pe tine!

Perlele sunt strict interzise, dacă vrei să nu aibă parte de lacrimi. E foarte importantă și alegerea încălțărilor pentru marele eveniment. Pantofii trebuie să nu fie decupați la vârf, ca să nu iasă norocoul printre degete. Și, mai mult, nu ai voie să-i schimbi pe parcursul nunții, căci vei divorța. Dacă ai prietene care vor să se mărite, lasă-le să-și scrie numele pe talpa pantofului, înainte să mergi la altar, dar ai grijă să nu se ia scrisul, că le aduce ghinion.

Ai grijă să pășești cu dreptul la ieșirea din casă și să arunci o privire pe furiș în oglindă, dar nu te întoarce, orice s-ar întâmpla. Un bănuț în pantof îți asigură bogăția. Nu proba voalul înainte de nuntă, însă e bine să-l împrumuți de la o femeie care are o căsnicie fericită. Dacă ai ratat șansa de a călca mirele pe picior în timpul slujbei, mai ai o șansă să-l domini, dacă ieși prima din biserică. E semn rău dacă-ți pică voalul sau dacă scapi verigheta pe jos. Evită calele din decorul de nuntă și, mai ales, din buchetul miresei. Nu pune pe jos florile de la nuntă, în fața voastră, atunci când faceți poze, căci vă veți despărți.