Paranormal în România. Cazul Rudan


La fel ca în SUA, Rusia etc., si în România au existat proiecte militare implicând clarvazatori, proiecte care au avut legaturi marginale si cu fenomenul OZN. Un protagonist al acestor experimente este Vasile Rudan. El s-a nascut în 1934, într-un sat din Bucovina de Nord, care pe atunci era în România, dar azi e în Ucraina. Mama lui era o clarvazatoare nativa. Asa cum spune Rudan, în acea zona, comunicarea telepatica si localizarea extrasenzoriala a resurselor subterane de apa se transmiteau de la o generatie la alta, fiind considerate însusiri firesti.

 Începând cu anul 1965, Rudan a participat, initial ca subiect uman iar ulterior ca instructor, la cercetari experimentale facute la cererea si sub controlul M.Ap.N., având ca obiect comunicatiile telepatice si detectia extrasenzoriala a tintelor strategice subterane. A fost considerat cel mai avansat cercetator din acest domeniu de frontiera din România.

 Rudan a activat ca specialist guvernamental în verificarea pe teren a raportarilor facute de arheologi, în urma sondajelor efectuate în unele situri din tara, atât înainte cât si dupa 1989. El a colaborat timp de mai multi ani cu generalul de divizie Vasile Dragomir, fost sef al Directiei Topografice Militare din cadrul M.Ap.N. Au localizat, prin teledetectie extrasenzoriala, zeci de kilometri de retele antice de alimentare cu apa, ziduri stravechi, diverse cavitati antropice subterane etc. În urma analizarii rezultatelor, generalul Vasile Dragomir a inclus acest procedeu în rândul metodelor de localizare a tintelor strategice militare. Rudan a efectuat misiuni punctuale si la ordinele generalului Ilie Ceausescu, ca si ale Elenei Ceausescu, de pilda localizând focare geopatogene.



Aptitudini extrasenzoriale

 În anii ’80, Vasile Rudan a coordonat un grup de copii carora le testa aptitudinile extrasenzoriale. Acestia nu constientizau puterile lor deosebite, participând la teste ca si când ar fi fost jocuri. Ei erau împartiti pe grupe, asezate în locuri aflate la distanta, si li se spunea sa transmita, prin puterea gândului, de la o grupa la alta, diferite informatii. Experimentele au avut loc în comuna Bozioru, din nordul judetului Buzau, în zona satului Fisici, a catunului Nucu, pâna dincolo de Lacul Gotes.

 Regiunea este plina de vestigii umane din cele mai vechi timpuri, inclusiv pesteri ale unor pustnici, unele dintre ele databile dinainte de aparitia crestinismului. Din cauza acestor pustnici, locul este numit de unii „Athos-ul românesc”.

 Un alt nume popular al locului este „Tara Luanei”. Într-o pestera numita „Pestera” exista incizii ciudate, datate din epoca bronzului. Inciziile au sugerat unora vehicule ale unor presupusi extraterestri antici.

 Legendele locului vorbesc despre porti care se deschid uneori catre „celalalt tarâm” si care, îi pot „absorbi” pe nenorocosii aflati în preajma. Relatari din presa vorbesc despre persoane care ar fi disparut si nu au mai reaparut, ca si despre altele care au disparut dintr-un loc si au aparut în altul, dupa o perioada de timp, fara sa-si aduca aminte ce li s-a întâmplat. Aceste istorii nu au fost niciodata investigate în mod serios.

 Transmisiile telepatice efectuate de copii aveau o mare acuratete când temperatura straturilor înalte ale cerului ajungea la valoarea maxima. În cadrul unei demonstratii experimentale, doi copii telepati au reusit, de trei ori consecutiv, sa transmita si sa receptioneze mesaje complexe cu incredibila acuratete de 100%. Cu o alta ocazie participantii au indicat cu precizie, prin perceptie extrasenzoriala, locurile unde se aflau vestigii antice, fapt care i-a uimit pe arheologii chemati sa asiste la experiment. Într-o etapa ulterioara, pregatirea copiilor urma sa fie orientata si catre alte domenii de frontiera, inaccesibile investigarii prin mijloacele tehnice actuale.

 Rapoartele, fotografiile si negativele, precum si filmele erau predate sistematic unitatii militare care coordona cercetarile respective. Rudan nu a avut voie sa opreasca pentru sine nimic. Ulterior pre-gatirea copiilor a fost sistata, „printr-un ordin venit de sus” (de la familia Ceausescu), pe motivul ca astfel s-ar pregati spioni care „vor scotoci cu puterea gândului subsolul patriei si vor vinde secretele noastre geologice unor agenturi straine!”, inclusiv vor gasi vestigii arheologice îngropate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, grupul de cercetari experimentale extrasenzoriale s-a dizolvat. Dupa anul 2000 Rudan a predat cursuri pentru activarea energiilor paranormale, ca si de protectie si autoaparare extrasenzoriala.

 Vasile Rudan a avut si câteva întâlniri OZN, pe care mi le-a relatat si personal. În noaptea de 22 spre 23 august 1980, el era cazat la o cabana din satul Fisici, împreuna cu o parte dintre parinti. Copiii dormeau într-o alta cladire, situata la o distanta de aproximativ 30 de metri. O fata, care s-a trezit la 01,30, privind pe fereastra, a vazut un OZN de forma lenticulara. Ea a sculat imediat celelalte fete, iesind cu toate afara. Aici au vazut ca pe cerul senin mai era si un alt OZN, mai mare. Ele au dat atunci alarma în hotel si l-au trezit si pe Rudan, aruncând cu pietricele în fereastra sa si strigând „OZN-uri!” Acesta a iesit din hotel, împreuna cu aproximativ 20 de persoane cazate acolo. Obiectul cel mare era por-tocaliu, în forma de trunchi de con, cu baza mare în sus. În jurul sau gravitau mai multe luminite, scânteind în verde si rosu. Obiectul parea sa „asiste” un alt aparat de zbor, lenticular, tot portocaliu, aflat deasupra unui deal, la circa 2 kilometri. Acest al doilea OZN era aparent în dificultate. Cadea în zbor planat, ca o frunza, timp în care lumina de care era inconjurat palea. Dar când toti credeau ca o sa se prabuseasca, reusea sa se ridice, lumina sa devenind foarte puternica.

 Dupa circa 40 de minute de observatie, copiii au fost trimisi la culcare. Observatia s-a prelungit pâna spre ora 04,45 dimineata, când obiectul lenticular s-a redresat complet si amândoua aparatele au „demarat” cu o viteza extraordinara. Interesant este ca Rudan, desi avea în cabana un aparat de filmat si unul foto cu stativ, nu s-a gândit sa le foloseasca.

 Dintre localnici, un satean în vârsta de la Scaieni, aflat la câtiva kilometri distanta, a declarat unui jurnalist, câtiva ani mai târziu, ca a vazut OZN-urile, dar niste oficiali i-au spus ca era doar o operatiune militara implicând elicoptere.

 A doua zi, o echipa condusa de Vasile Rudan s-a deplasat în zona deasupra careia OZN-ul avusese probleme, pe dealul numit „La pini”. Erau dotati cu aparate de filmat si de fotografiat, fara sa stie exact ce cauta.

O sfera argintie

 Rudan povestea: „Am vazut, rostogolindu-se în iarba, o sfera argintie, putin mai mica decât o minge de tenis. Când am vrut sa o filmez, obiectul mi-a atins piciorul stâng. A declansat o flama si am simtit un soc electric în mâna stânga, cu care tineam camera. În acelasi timp, s-a stârnit un vârtej de vânt care ne-a aruncat la pamânt. Pantalonii s-au rupt la cusaturi din cauza presiunii interioare a aerului. Colegul meu mi-a facut o fotografie chiar înainte de a cadea la pamânt. Bratul meu stâng, devenise straveziu, de parca ar fi fost radiografiat si nu s-a vindecat complet nici pâna azi”. Ce a fost sfera argintie? O forma necunoscuta de fulger globular? Sau un obiect cazut din OZN-ul lenticular?

 Catre prânz, a sosit de la Bucuresti un „tovaras”. El a cerut ca Rudan sa-i informeze pe toti cei care au vazut OZN-urile ca au fost de fapt elicoptere militare, dar el a refuzat. Oficialul a cerut, de asemenea, sa-i predea toate filmele sau imaginile fotografice, cu negative cu tot.

 Rudan mi-a mai spus ca el a avut, de asemenea, „o întâlnire apropiata cu un echipaj umanoid”, dar nu mi-a dat alte detalii decât ca la aceasta întâlnire a fost prezent si generalul Vasile Dragomir.

 În noaptea din 10 iunie 1983, Vasile Rudan se afla tot în satul Fisici, însotit de un grup care includea un pilot si instructor de zbor, atunci când cineva a exclamat: „Uitati-va ce aparitie”. Pe cerul senin al noptii, la o altitudine imposibil de stabilit, o „minge” luminoasa efectua zigzag-uri pe cer.

 Apoi, o alta „minge”, mult mai mare, înconjurata de trei sfere luminoase, a tra-versat cerul în acelasi „stil” zigzagat. „Uitati-va la astia! Arata ca un fel de escorta pentru un sef galactic!”, a glumit Rudan.