Marina Scupra (fișă biografică)


În ziua de 30 iulie 2017, a încetat din viață artista Marina Scupra, potrivit unui anunț publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook.


Solista vocală Marina Scupra s-a născut la 24 decembrie 1967, la București.

Între 1980-1983, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache, potrivit muzicausoara.webgarden.ro. A debutat în anul 1973, în emisiunea "Prietenii lui Așchiuță". A colaborat cu teatrul "Constantin Tănase" din București în revista "Constelația Boema", precum și la spectacolele artistice ale U.T.C.

După 1989, a efectuat turnee în Germania, alături de Mirabela Dauer și Horia Moculescu. În 1993, s-a angajat la Casă de Cultură a Ministerului de Interne.



În anul 1994, a jucat în comedia "Concurs de seducție", alături de Horia Brenciu și Tino Furtună, de la trupa Holograf. În anul 2001, a absolvit Facultatea de Drept a Universității "Titu Maiorescu", notează www.orchestraangel.com.

Ulterior, a lucrat ca profesoară de canto — muzică ușoară la Școala Populară de Artă din Constanța, elevii îndrumați de ea obținând numeroase premii la festivalurile pentru copii din țară și străinătate.

Printre premiile și performanțele obținute de Marina Scupra, de-a lungul prestigioasei sale cariere muzicale, se numără: mențiune în etapa republicană a Festivalului Național "Cântarea României", în anul 1981, performanță repetată în 1983; Premiul Tinereții la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia cu piesa "Joc de Copii", compusă de Laurențiu Profeta; Premiul Juriului la Festivalul "Toamna băcăoană"; Premiul I la Festivalul "Lotca de Aur" de la Brăila.

În anul 1984, a participat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia, la secțiunea interpretare, unde a obținut Trofeul Mamaia cu melodiile "Balada", compozitor Laurențiu Profeta, și "Tinerețea mea", compozitor Dan Dimitriu.

Din discografia Marinei Scupra fac parte albumele "Va exista" (1987) și "Bat în geamul iubirii" (1989), ambele apărute la Electrecord.