Misterul artefactului de la Aiud, relansat de presa internationala


Presa internațională redeschide un subiect vechi dar în același timp controversat, pe site-ul web mirror.co.uk fiind publicat un articol despre misteriosul obiect de aluminiu de la Aiud, care pare lucrat manual și a cărui vârstă a fost estimată la 250.000 de ani. El pare să dovedească faptul că extratereștrii au vizitat cândva, în vremurile primordiale Pământul.

Deși aluminiul metalic nu a fost produs de omenire decât în urmă cu aproximativ 200 de ani, bucata descoperită într-o balastieră din Aiud, a fost confirmată ca fiind veche de până la 250.000 de ani, fiind considerată o descoperire senzațională și unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate ale omenirii. 

Detaliile cu privire la descoperirea lui nu au fost niciodată făcute publice la momentul în care a fost scos din pământ, în timpul României comuniste, în anul 1973. Muncitorii care lucrau la o balastieră situată pe malul Mureșului, aproape de orașul Aiud din Transilvania, au găsit 3 artefacte la 10 metri sub pământ. Păreau să fie neobișnuit de vechi, iar arheologii au identificat imediat pe două dintre ele ca fiind fosile. Al treilea părea a fi o bucată de metal fabricată de om, foarte ușoară, care părea a avea forma unui unui topor. Toate cele trei obiecte au fost trimise pentru expertizare la Cluj, cel mai important oraș al Transilvaniei.

S-a determinat rapid că cele două oase mari aparținea unui mamifer mare, dispărut într-o perioadă estimată între 10.000 și 80.000 de ani, dar experții au fost uimiți să afle că al treilea obiect, bucata de metal foarte ușoară găsită, arăta de parcă ar fi fost fabricată. Conform testelor, obiectul în a cărui compunere există circa 12 metale, conține 90% aluminiu, și a fost datat de către specialiștii români ca fiind vechi de 250.000 de ani, rezultatele fiind confirmate ulterior de un laborator din Lausanne, Elveția.



Deși obiectul a provocat numeroase controverse în decursul timpului, vârsta obiectului fiind estimată în mod diferit de fiecare echipă care l-a studiat, variind între 400 și 80.000 de ani, marele mister rămâne, deoarece aluminiul a fost produs în urmă cu 200 de ani. Obiectul este de 20 cm lungime, 12,5 cm lățime și 7 cm grosime. Ceea ce i-a nedumerit pe experți, este faptul că piesa are concavități, ceea ce se presupune că ea a fost turnată, forjată sau matrițată. În plus forma ei pare să arate că a fost supusă unui proces de fabricație complex.

sursa: ro.blastingnews.com